Schulden

Schulden

Schulden ?? Oh.. help als ondernemer wil je het daar toch gewoon niet over hebben!  Stel je eens voor dat een ander weet hoe ik er voor sta! Neem hoor liever een week droog brood en geen biefstuk op ons bord dan de boot verkopen!

Hoe gaat het met het bedrijf, hoe gaat het zakelijk? Ja goed, prima! Met ons bedrijf gaat altijd het altijd goed! Ach… vooruit het kon deze maand wel een keer wat beter maar… ach heb nog orders zat die er aan gaan komen……..

De meeste ondernemers zullen niet gauw toegeven dat het niet goed gaat zakelijk denken zwolle utrecht meppel heerenveenmet hun bedrijf, en de boot verkopen……… Nee dat doen we al helemaal niet want dat is zichtbaar. Maar waarom gaan er dan nog steeds ondernemers failliet?

Kun je dat voorkomen? Nee helaas niet altijd! Maar er zijn voor het zo ver is nog wel een heleboel mogelijkheden mits je maar tijdig aan de bel trekt!

Laat niet je post ongeopend ergens onder liggen! Ga niet afwachten tot het geheel mis gaat en je te laat bent.  Wees open en eerlijk naar de partijen die nog tegoeden van je hebben, ga tijdig met je bank praten en zie je het zelf niet zitten schakel dan zo snel mogelijk hulp in!

Er zijn mogelijkheden

Hoe donker het ook is er zijn altijd mogelijkheden, altijd liggen er nieuwe kansen. Waar een deur dicht gaat, gaat er ook weer een open. Zie je het niet meer zitten klop dan aan bij je gemeente deze hebben mogelijkheden om je te helpen.  Misschien kun je in aanmerking komen voor een BBZ krediet of een BBZ uitkering. Kijk op de website van de gemeente waar hebben ze mogelijkheden om jou te helpen. Kijk op de website van de KVK er zijn nog mogelijkheden genoeg als je er tijdig bij bent. Ga op zoek naar een bureau voor schuldhulpverlening ook zij kunnen jou ontzettend helpen. En ohh… wat lucht het op dat een ander met je mee kijkt, jou zaken ontzorgt en voor jou gaat regelen.

Schulden / financiële problemen betekend niet dat jij een slechte ondernemer bent!