EMDR therapie voor ondernemers

EMDR therapie voor ondernemers

EMDR therapie staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Hellluppppp… dat klinkt een hele mond vol en heel spannend. Spannend is het niet maar wel effectief en wetenschappelijk bewezen resultaat. En ook nog eens heel snel resultaat.zakelijk denken zwolle utrecht meppel heerenveen

Wat is EMDR therapie dan nu precies?  EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

EMDR is tegenwoordig niet alleen maar voor trauma’s maar kan zoveel meer voor iemand betekenen zoals bij bijvoorbeeld burn-out of angsten

Hoe weet je of EMDR kan worden toegepast?

In het begin van de EMDR-therapie zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is, en of daarvoor EMDR kan worden gebruikt.

Waarom EMDR Therapie voor ondernemers?

EMDR therapie kan helpen bij b.v. een burn-out, een burn-out komt niet zomaar meestal liggen daar andere oorzaken aan ten grondslag. Oorzaken die misschien niet zo gauw naar boven waren gekomen bij een normale cognitieve therapie. Andere therapieën vragen vaak meer tijd en als ondernemer wil je toch als het even kan weer zo snel mogelijk aan het werk. Doordat ik zelf ondernemer ben, anders dan de meeste GGZ-psychologen kan ik je beter begeleiden en begrijpen. EMDR kan soms al na 2 tot 6 keer je probleem/trauma laten verdwijnen.

Als EMDR therapeut zijn we lid van een beroepsvereniging waardoor de behandelingen (deels) worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Mocht je zorgverzekeraar het niet vergoeden dan is het mogelijk de gemaakte kosten af te trekken van de belasting. Naast EMDR therapeut ben ik ook gediplomeerd Rationele Emotieve Theraphie therapeut, relatietherapeut, Mindfullness therapeut based cognitieve therapeut, en sterf en rouwbegeleidingscoach. En in het bezit van psychologisch medische basiskennis diploma CPION geaccrediteerd.

Aarzel je nog ? Bel  gerust voor een intake of verkenningsgesprek.

Niet alleen voor ondernemers maar ook als u als ondernemer het ziekteverzuim binnen uw organisatie wilt terug dringen kunnen wij u en uw personeel prima helpen middels EMDR therapie. Dring middels EMDR therapie uw ziekteverzuim terug en laat uw werknemers sneller terugkeren naar de werkvloer.