BBZ

BBZ

BBZ, bijzondere bijstand zelfstandigen. Als Ondernemer heb je helaas in Nederland niet een vangnet als een werkeloosheidsuitkering  maar toch zijn er mogelijkheden als het even wat minder gaat. Toch heeft een BBZ twee mogelijkheden een BBZ krediet of een BBZ uitkering.

Iedere ondernemer kan het gebeuren. Maar wat geeft het frustraties… als ondernemer heb je altijd goed gezorgd voor je personeel. En in moeilijke of zware tijden zorg je nog goed voor hun. Ze kunnen gebruik maken bij het UWV voor een werkeloosheidsuitkering en hebben het in veel gevallen beter dan jou.

Bij je gemeente kun je terecht voor bijzondere bijstand zelfstandigen. Een traject waarbij je wel even moet doorzetten en je niet uit het veld moet laten slaan. Een ambtenaar denkt anders en langzamer dan een ondernemer. Ook moet je behoorlijk wat informatie aanleveren.

De aanvraag kun je doen bij de gemeente waarin je woont. Meestal is er een formulier te downloaden via de website van je gemeente. Zul deze in en lever de gevraagde informatie aan.

In de meeste gevallen stuurt de gemeente je plannen door naar het IMK die je plannen moet beoordelen. Aan de hand van deze rapportage word veelal beslist of het gevraagde word toegekend of niet. Let wel de gemeente hoeft zich niet te houden aan dit advies!

Het kan een krediet of uitkering bevatten. Een uitkering zal niet hoger zijn dan het bijstands niveau en een krediet zal tot maximaal ruim €192.000 en voor starters ruim €35000,-Een krediet krijg je niet zomaar gemiddeld word 50% van de aanvragen afgewezen. Ook de rente is erg fors. Gemiddeld al gauw een 8%

Ben je als ondernemer hulp nodig bij dit traject dan staan wij u graag bij. Wij kunnen u helpen met het traject op te starten maar ook verder steunen en praktisch helpen bij de aanlevering en het voeren van de gesprekken.

 

 

Wij zijn nog met onze website aan het bouwen op hele korte termijn is er meer info beschikbaar over dit onderwerp